28 Nov

Några av oss

Petr Ginz är 14 år när han anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt. Tillsammans med en grupp andra pojkar utropar de en egen republik och ger ut en tidning, Vedem. Under två års tid ger de ut 83 nummer. Med risk för sina liv rapporterar de sakligt och gripande om livet i Theresienstadt. 1944 förs Petr Ginz, 16 år gammal, till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna i redaktionen gömmer tidningarna och texterna bevaras för framtiden. Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande.

Datum: 2018-11-28

Tid: 19:00

Plats: Karlshamn, Lokstallarna, Stora salen

Biljettinfo:

Förköp: karlshamn.riksteatern.se, Lundins Bokhandel, Stora Coop, Karlshamns Turistcenter samt föreställningens kväll från klockan 18.00 i kassan på Lokstallarna. Priser: 150 kronor, scenpass 110 kronor. Ledsagaren går gratis. Köp 2 biljetter och ledsagaren får sina pengar tillbaka i kassan på Lokstallarna föreställningens kväll. Medverkande: Mårten Andersson, Per Burell, David Lenneman och Peter Perski. Speltid: 1 tim. 15 min. Ej paus.
Några av oss är en vuxenföreställning men vill du som teaterbesökare ta med sig barn så har Riksteatern satt en 10 års gräns. Tillgänglighet: Lokstallarna är anpassad för personer med rörelsenedsättning. Lokstallarna har handikapptoalett men ej hörslingor.

Köp biljett